Over ons

Christel

Mijn naam is Christel Kersten – van Dijck, eigenares van Logopediepraktijk van Dijck en Zangcoaching van Dijck. Ik ben getrouwd met Stef en samen zijn wij trotse ouders van Maud (mei 2017) en Stijn (juni 2019). 

In juni 2008 ben ik afgestudeerd als logopedist. Na mijn afstuderen, heb ik een periode bij ‘Logopediepraktijk van Duin’ in Wageningen gewerkt. Omdat het werken met kinderen en volwassenen in een vrijgevestigde praktijk mij zo goed beviel, ben ik in oktober 2009 mijn eigen logopediepraktijk in Elst begonnen. Eind 2017 ben ik tevens gestart met ‘Zangcoaching van Dijck’. Inmiddels hebben we ook een locatie in Nijmegen (Tarcisiusschool) en ben ik in juni 2021 met 'Logopedist Venray' gestart.

Een enthousiaste benadering en een ontspannen sfeer tijdens de behandeling vind ik belangrijk! Ik word er blij van als ik kindjes enthousiast binnen zie komen en met een lach op hun gezicht de praktijk zie verlaten. Daarnaast vind ik de combinatie van ‘mama zijn’, het runnen van een praktijk en het behandelen van cliënten erg leuk! Dit zorgt voor afwisseling in mijn dagen en geeft me energie.

Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en ben lid van de NVLF.

Ik heb o.a. de volgende cursussen gevolgd:
- Manuele facilitatie van de larynx (MFL), cursus A en B
- Oro Myofunctionele therapie (OMFT )
- Hodson en Paden (onderzoek en behandeling van spraakproblemen bij kinderen)
- Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen, cursus 1 en 2
- TOS en meertaligheid

Werkdagen:
Maandag en woensdagochtend (locatie Venray). Donderdag (locatie wisselend)
Telefoon:
06 418 485 17

Mirte

In februari 2017 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In de praktijk behandel ik kinderen en volwassenen met articulatie-, spraak-, taal-, adem- en stemproblemen en afwijkend mondgedrag.

Van al deze stoornisgebieden, gaat mijn passie in het bijzonder uit naar de (zang)stem, in de vorm van zangcoaching (bij een gezonde stem) en logopedische therapie bij stemproblemen.

Al sinds mijn jeugd interesseer ik mij erg in de (zang)stem en wat je er allemaal wel niet mee kan. Het fascineerde mij als kind enorm om te zien met welk gemak een musicalartiest de hoogste en langste noten zong en hiermee de complete zaal vulde. Ik heb vanaf dat moment vele zanglessen,  cursussen en workshops gevolgd om me hierin te scholen.

Naast de stem, krijg ik ook nog steeds veel energie van het werken met alle andere doelgroepen. De afwisseling hierin maakt mijn werk ook zo leuk! Ik probeer bij het behandelen van alle stoornisgebieden mijn ervaringen en sterke kanten op het gebied van muziek, zang en theater in te zetten om goed aan te sluiten bij de cliënt.

Omdat ik mij ook erg interesseer in de taal in zijn algemeenheid en mij hier meer in wil verdiepen op academisch niveau, doe ik tegenwoordig de master General Linguistics aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ben lid van de NVLF.

Ik heb o.a. de volgende cursussen gevolgd:

  • Estill Voice Training: basiscursus, Nijmegen (2018)
  • Complete vocal technique: advanced, Nijmegen(2019)
  • Manuele larynx facilitatie A, Uden (2018)
  • Zanglessen bij o.a. Liesbeth Schins, Alfons Verreijt, Marjolein Kobes, Niels Jacobs (conservatorium Tilburg), Tom Veeke.
Werkdagen:
Vrijdag (hoofdlocatie)
Telefoon:
06 101 689 90

Isabelle

Mijn naam is Isabelle van Maanen. In augustus 2018 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de HAN in Nijmegen. Na mijn afstuderen heb ik de tijd genomen om te ontdekken of werken in de zorg iets voor mij zou zijn. Daaruit kwam een baan als verzorgster en begeleidster bij een man thuis. Toch miste ik het werken als logopedist en sinds februari 2020 ben ik werkzaam bij Logopediepraktijk van Dijck. 

In de praktijk behandel ik voornamelijk kinderen met articulatie-, spraak-, en taalproblemen en afwijkend mondgedrag. Een mooi aspect van het vak vind ik mensen helpen om beter te communiceren en frustratie weg te nemen. Bedenk maar eens dat je niet goed kan uiten wat er in je hoofd gebeurt. Om deel uit te maken van het proces om communicatie mogelijk te maken, daar krijg ik energie van! Daarnaast vind ik het belangrijk om mee te gaan met het gedrag van het kind en om zo zijn/haar doelen te behalen. 

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en ik heb de cursus Oromyofunctionele therapie (2020) gevolgd.

Werkdagen:
Maandag en woensdag (Tarcisiusschool Nijmegen) Dinsdag en vrijdag (Locatie ‘De Zon’ en hoofdlocatie)
Telefoon:
06 387 836 51

Jolijn

Mijn naam is Jolijn Bootsma. In februari 2021 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de HAN in Nijmegen en sindsdien mag ik deel uitmaken van het team van Logopediepraktijk van Dijck.

Mijn motivatie voor mijn beroep komt al van heel ver terug. Toen ik jong was heb ik namelijk ook een lange tijd logopedie gehad. Nu probeer ik met die opgedane kennis van mijn logopedist en van mijn opleiding ervoor te zorgen dat iedereen met net zoveel plezier naar logopedie komt, zoals ik toen ook kwam. Verder heb ik tijdens mijn opleiding de verdieping ‘Het jonge kind’ en de minor ‘Het kind centraal’ gedaan. Deze minor en verdieping passen ook goed bij mij en mijn stages die ik gelopen heb. 

Ik heb in mijn derde jaar stage gelopen bij logopediepraktijk van Dijck, waar ik voornamelijk veel kinderen en stemcliënten zag.  In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen op de vroegbehandeling van Kentalis, waarbij ik kinderen behandelde in de leeftijdscategorie tussen de drie en vijf jaar oud. 

Ik ben opgeleid om alle doelgroepen binnen de logopedie te helpen en dat vind ik ook het diverse aan mijn beroep. Binnen Logopediepraktijk van Dijck behandel ik voornamelijk (jonge) kinderen met articulatie-, spraak- en taalproblemen en/of kinderen met afwijkend mondgedrag. 

Logopedie is een super mooi vak waarin communicatie centraal staat. Ik zal daarin ook altijd samen met de cliënt en zijn of haar omgeving communiceren, zodat we samen een persoonlijk plan kunnen maken, afgestemd op zijn/haar wensen. 

Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici. 

Werkdagen:
Maandag, woensdag en donderdag (locatie ‘t Startblok en hoofdlocatie) Dinsdag en vrijdag (locatie Venray)
Telefoon:
06 513 101 79

Janne

In 2020 ben ik afgestudeerd als allround logopediste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn afstuderen, heb ik een periode op een Islamitische basisschool, met de focus op meertalige kinderen, gewerkt. Het werken met deze doelgroep vind ik heel leuk. Voor mij is het ontzettend interessant om te zien welke impact een andere moedertal op de ontwikkeling van de Nederlandse taal heeft.
Sinds mei 2021 ben ik werkzaam bij de logopediepraktijk van Dijck. Hier behandel ik kinderen en volwassenen met articulatie-, spraak-, taal-, adem- en stemproblemen en afwijkend mondgedrag.

Ik geniet heel erg van de creativitiet die nodig is bij het behandelen van kinderen. Zo ondersteun ik kinderen graag op een speelse manier in hun talige ontwikkeling en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Verder krijg ik ook veel energie van het behandelen van de stem. Zelf heb ik altijd interesse gehad in muziek en zang en vind ik het leuk om mijn eigen ervaringen met zang- en stemcoaching in de logopedische behandeling in te zetten.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.

Werkdagen:
Woensdagmidddag, -avond (hoofdlocatie) en vrijdagochtend (locatie 't Startblok)
Telefoon:
06 419 219 69