De stem

Door gebruikt te maken van je stem kun je communiceren met je omgeving, jezelf verstaanbaar maken. Problemen met de stem kunnen ervoor zorgen dat jij je niet kunt uitdrukken zoals jij wilt. Door het ontbreken van intonatie, volume of toonhoogte kunnen boodschappen verkeerd worden geïnterpreteerd.Daarnaast kan spreken erg vermoeiend of zelfs pijnlijk worden, waardoor je liever zo min mogelijk spreekt.
Hieronder staan een aantal problemen die veel voorkomen en waarmee ik je kan helpen. Staat jouw probleem er niet tussen dan kun je altijd contact opnemen en bespreken we of ik wat voor je kan betekenen.

Heesheid

Je hebt nooit echte problemen gehad met je stem. De laatste tijd merk je dat je stem onzuiver klinkt, ook anderen merken op dat je hees klinkt.
Lees meer

Schor

Het voelt alsof er ‘iets’ in je keel zit. Het lijkt op een slijmpropje, maar je kunt het niet weghoesten. Tijdens het praten voel je ‘iets’ zitten. Je klinkt schor.
Lees meer

Stem kwijt

Wanneer je schor of hees bent en je blijft je stem op de verkeerde manier belasten, dan raak je je stem op den duur helemaal kwijt. Althans, de kans is groot.
Lees meer

Stembandverlamming

Bij een stembandverlamming beweegt de stemband niet meer natuurlijk of is de spanning van de stemband verstoord.
Lees meer

Brok in de keel

Je hebt continue het gevoel dat er iets in je keel zit, het voelt als een brok in de keel. Dit gevoel wordt ook wel globusgevoel genoemd.
Lees meer

Keelpijn

Eerst voelde je de keel alleen tijdens de overbelasting van je stem. Nu lijkt deze pijn voortdurend aanwezig te zijn.
Lees meer

Meer informatie

Heb je een vraag over de hulp die jij kunt verwachten van een logopedist of staat jouw klacht er niet bij? Ik ben altijd bereid om antwoord te geven op je vragen.

...
Loading

Praktijk

Over mij

Lees hier meer over Christel

Kwalificaties

Hier lees je hoe ik mijn kennis up-to-date houd

Stel mij een vraag

Vraag of opmerking? Stel deze hier!

Privacy policy

Locaties

logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Oost (Westeraam)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Zuidwest (De Wuurde)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Nijmegen-Zuid (Brakkenstein)


Privacy policy