Schorre stem

Een schorre stem gaat vaak gepaard met een ‘gevoel’ in de keel. Alsof er iets in de weg zit wat je niet kunt uithoesten. Dit is het gevolg van de schorheid en wordt het globusgevoel genoemd.

De gevolgen van een schorre stem

Wanneer je schor bent kun je niet meer spreken zoals je wilt. Sommige klanken ga je net iets anders uitspreken om toch de juiste toon te kunnen halen. Hierdoor belast je je stembanden meer dan normaal. Het gevolg hiervan is dat je na verloop van tijd nog meer last van je stem krijgt.

De oorzaak van een schorre stem

Soms zijn de oorzaken van een schorre stem duidelijk. Je bent verkouden, hoest veel en hebt last van je keel. In zo’n geval gaat de schorheid meestal vanzelf weer weg. Andere oorzaken hebben een langduriger karakter.Je belast je stem teveel. Bijvoorbeeld omdat je tijdens je werk erg veel spreekt en je stem verkeerd gebruikt.

Een schorre stem en logopedie

Eerst wordt de oorzaak, waardoor de schorheid ontstaat, onderzocht. Op basis van de oorzaak wordt een individuele behandeling opgesteld die het gewenste resultaat oplevert. Door met de stem, uitspraak en ademhaling te trainen wordt de schorheid effectief behandeld. Mocht er sprake zijn van stembandknobbels of poliepen dan kan ik je naar een gespecialiseerde arts doorverwijzen.

Wil jij meer weten

Herken jij het bovenstaande bij jezelf en wil je werken aan een oplossing of meer informatie? Je kunt mij bereiken op 06-18106847, of misschien nog wel makkelijker, gebruik het formulier hieronder om contact op te nemen. Ik geef je altijd een persoonlijk antwoord.

...
Loading

Praktijk

Over mij

Lees hier meer over Christel

Kwalificaties

Hier lees je hoe ik mijn kennis up-to-date houd

Stel mij een vraag

Vraag of opmerking? Stel deze hier!

Privacy policy

Locaties

logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Oost (Westeraam)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Zuidwest (De Wuurde)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Nijmegen-Zuid (Brakkenstein)


Privacy policy