Keelpijn

Wanneer je elke dag veel spreekt, kan dit leiden tot keelpijn en stemklachten. Deze klachten ontstaan doordat de stembanden, door het vele spreken, vermoeid raken. Door deze vermoeidheid moet je krachtiger spreken voor hetzelfde resultaat. Dit leidt op termijn tot verergering van de klachten.

Gevolgen van keelpijn

keelpijn welke het gevolg is van veel spreken kan leiden tot diverse stemklachten. Dit zijn voornamelijk een schorre of hese stem. Wanneer de stemklachten langdurig aanhouden kun je op termijn last krijgen van een wegvallende stem.

Oorzaken van keelpijn

Keelpijn na het spreken komt veel voor bij mensen die langdurig, jaar in jaar uit, dagelijks werken met de stem. Door het vele gebruik van de stem raken de stembanden langzaam overbelast. Een beroepsgroep waarin veel keelpijn en stemklachten voorkomen zijn leraren.

Behandeling keelpijn

De logopedist onderzoekt de oorzaak van de keelpijn en stelt een diagnose. Wordt de keelpijn veroorzaakt door langdurig verkeerd stemgebruik dan kan een behandeling worden gestart. Hierin wordt voornamelijk gelet op de combinatie tussen de houding, ademhaling en het stemgebruik. Door deze optimaal met elkaar te laten samenwerken kun je met dezelfde inspanning langdurig spreken zonder vermoeid te raken.

Wil jij meer weten

Herken jij het bovenstaande bij jezelf en wil je werken aan een oplossing of meer informatie? Je kunt mij bereiken op 06-18106847, of misschien nog wel makkelijker, gebruik het formulier hieronder om contact op te nemen. Ik geef je altijd een persoonlijk antwoord.

...
Loading

Praktijk

Over mij

Lees hier meer over Christel

Kwalificaties

Hier lees je hoe ik mijn kennis up-to-date houd

Stel mij een vraag

Vraag of opmerking? Stel deze hier!

Privacy policy

Locaties

logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Oost (Westeraam)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Zuidwest (De Wuurde)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Nijmegen-Zuid (Brakkenstein)


Privacy policy