Globusgevoel (brok in de keel)

Je bent niet verkouden of grieperig en toch heb je continue het gevoel dat er ‘iets’ in je keel zit. Dit wordt een globusgevoel genoemd. In de volksmond beter bekend als ‘een brok in je keel hebben’.

De gevolgen

Hoewel een globusgevoel meestal onschuldig is, is het wel erg vervelend. Het gevoel is te vergelijken met het gevoel dat je een slijmprop (zoals bij verkoudheid) of visgraat in de keel hebt zitten. Vaak heb je de neiging om dit weg te hoesten waardoor je keel pijnlijk en branderig gaat aanvoelen.

Oorzaken

De oorzaak van het globusgevoel heeft vaak een psychische aard. Veelvoorkomende oorzaken zijn stress en spanning. Door stress en spanning worden de spieren in de keel en hals teveel aangespannen. Dit samenknijpen van de spieren kan een globusgevoel veroorzaken. Andere oorzaken van het globusgevoel zijn allergieën en oprispingen.

Behandeling

Wanneer je last hebt van een globusgevoel kun je prima bij een logopedist terecht. Deze kan de klacht vaststellen en kan door te oefenen met de ademhaling en spierspanning het globusgevoel laten afnemen. Dit alles wordt vooraf met u afgestemd in een behandelplan.

Wil jij meer weten

Herken jij het bovenstaande bij jezelf en wil je werken aan een oplossing of meer informatie? Je kunt mij bereiken op 06-18106847, of misschien nog wel makkelijker, gebruik het formulier hieronder om contact op te nemen. Ik geef je altijd een persoonlijk antwoord.

...
Loading

Praktijk

Over mij

Lees hier meer over Christel

Kwalificaties

Hier lees je hoe ik mijn kennis up-to-date houd

Stel mij een vraag

Vraag of opmerking? Stel deze hier!

Privacy policy

Locaties

logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Oost (Westeraam)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Elst - Zuidwest (De Wuurde)


logopedist-elst-christel-van-dijck

Nijmegen-Zuid (Brakkenstein)


Privacy policy